Dla kobiet w ciąży

JODAVIT to:

  1. Bezpieczna i naturalna formuła jodu dla kobiet w ciąży.
  2. 100% dziennego zapotrzebowania organizmu na jod – w jednej, płynnej i nie obciążającej organizmu dawce.
  3. Forma płynna, najlepiej wchłanialna i przyswajalna, a jednocześnie nie obciążająca organizmu.

    Jod:

  • pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych
  • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
  • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
  • pomaga zachować zdrową skórę
  • pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.

CIEKAWOSTKI:
Czy wiesz, że… W Japonii, gdzie spożywa się 100 razy więcej jodu niż np. w USA, wskaźniki występowania schorzeń takich jak choroby tarczycy, rak piersi, rak prostaty, torbiele i przypadki opóźnienia psychofizycznego są znacznie niższe?

Czy wiesz, że... tylko 50% kobiet w ciąży otrzymuje wystarczającą ilość dawkę jodu?!
Niedobory jodu i choroby tarczycy mogą prowadzić do poronień, przedwczesnych porodów oraz wad rozwojowych u dzieci, dlatego każda przyszła mama powinna przejść badanie tarczycy oraz badanie poziomu jodu w organizmie i uzupełniać jod w codziennej diecie jeśli tak zaleci lekarz.

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia oraz sposób stosowania: u osób dorosłych stosować 1 porcję 3- 5 ml dziennie. U kobiet w ciąży oraz karmiących 1 porcję (5 ml) dziennie. Do pojemniczka dozującego wlać roztwór do kreski oznaczonej 3 ml lub 5 ml, odmierzoną porcję dodać do wody lub napoju bezalkoholowego. Po użyciu umyć pojemnik dozujący.

Uwaga: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Stosowanie u kobiet w ciąży oraz karmiących po konsultacji z lekarzem.
Suplement diety nie powinien być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety.
Przeciwwskazania: w przypadku chorób tarczycy, stosować wyłącznie po konsultacji z lekarzem.

Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze 1 – 25 °C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Po otwarciu: należy spożyć w ciągu 180 dni.

Zobacz także:
FAKTY & MITY na temat jodu!
Kup Jodavit

Dzienna norma spożycia JODAVITU wg
Światowej Organizacji Zdrowia (WHO):

Do 1 roku życia 1 ml (30 μg, 20 % RWS)
2-10 lat 2 ml (60 μg, 40 % RWS)
11-18 lat 2,5 ml (75 μg, 50 % RWS)
Osoby dorosłe, kobiety w ciąży
oraz karmiące piersią
3–5 ml (90- 150 μg, 60-100% RWS)

*%RWS – % Referencyjnych Wartości Spożycia