Dla rodziny

Jeśli myślicie, ze zapotrzebowanie organizmu na jod uzupełnicie porannymi spacerami podczas wakacji w Międzyzdrojach, Sopocie bądź innym kurorcie nad Morzem Bałtyckim to się bardzo, ale to bardzo mylicie!

CIEKAWOSTKA:
Czy wiecie, że… aby przyswoić dzienną dawkę jodu musielibyście stać nad brzegiem morza, podczas sztormu około 2 godzin?!
A można łatwiej! Wystarczy już dziś rozpocząć suplementację Jodavit-em.

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia oraz sposób stosowania: u osób dorosłych stosować 1 porcję 3- 5 ml dziennie. U kobiet w ciąży oraz karmiących 1 porcję (5 ml) dziennie. Do pojemniczka dozującego wlać roztwór do kreski oznaczonej 3 ml lub 5 ml, odmierzoną porcję dodać do wody lub napoju bezalkoholowego. Po użyciu umyć pojemnik dozujący.

Jod:

  • pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych
  • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
  • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
  • pomaga zachować zdrową skórę
  • pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy

Uwaga: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Stosowanie u kobiet w ciąży oraz karmiących po konsultacji z lekarzem.
Przeciwwskazania: w przypadku chorób tarczycy, stosować wyłącznie po konsultacji z lekarzem.

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.

Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze 1 – 25 °C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Po otwarciu: należy spożyć w ciągu 180 dni.

Zobacz także:
FAKTY & MITY na temat jodu!
Kup Jodavit

   

baner_1140x400_3

Dzienna norma spożycia JODAVITU wg
Światowej Organizacji Zdrowia (WHO):

Do 1 roku życia 1 ml (30 μg, 20 % RWS)
2-10 lat 2 ml (60 μg, 40 % RWS)
11-18 lat 2,5 ml (75 μg, 50 % RWS)
Osoby dorosłe, kobiety w ciąży
oraz karmiące piersią
3–5 ml (90- 150 μg, 60-100% RWS)

*%RWS – % Referencyjnych Wartości Spożycia